Dacă proprii dinți nu sunt necesari pentru a susține protezele dentare, soluțiile moderne de implanturi dentare oferă numeroase avantaje. Dacă un singur dinte a fost extras, un implant cu o coroană din material de culoarea dintelui înlocuiește dintele lipsă într-un mod natural și estetic.

Rădăcina dintelui artificial preia sarcina rădăcinii naturale, astfel încât osul maxilarului este încărcat și mai mult, iar funcția sa de mestecat nu este afectată. Mai ales după un accident și chiar și la tineri, dinții vecini fără carii își pot păstra vitalitatea.

Când este necesar un implant dentar

Când ultimii dinți din spate lipsesc

Chiar dacă ultimii dinți din spate lipsesc și nu mai rămâne niciun dinte de sprijin, atașarea la un implant este soluția optimă. Această situație de capăt liber poate fi prevăzută doar cu un pod clasic, astfel încât partea din spate să plutească liber.

Datorita presiunii la mestecat, este de aşteptat o încărcare incorectă, care în timp poate duce la uzura osului maxilarului, iritații ale gingiilor și uneori afecţiuni ale articulaţiei maxilarului. Un implant terminal folosit ca pilon de punte, oferă o fixare sigură în acest caz.

Dacă lipsesc unul sau mai mulți dinți

Dacă lipsesc mai mulți dinți, implanturile pot fi adesea folosite pentru a integra punți fixe și confortabile în care altfel ar trebui utilizată o proteză amovibilă. Această soluție are avantaje notabile pentru funcția de mestecat și întregul organism.

Cu toate acestea, protezele detașabile pot fi, de asemenea, ancorate în siguranță și ferm pe implanturi, dacă masa osoasă oferă suficient suport.

În cazul în care există câțiva dinți sau deloc

Dacă nu mai rămân decât câțiva dinți sau deloc, implanturile dentare deschid noi perspective:

Cu patru implanturi dentare conectate, o proteză detașabilă poate fi ancorată la fel de ferm ca și cum ar fi atașată de dinții existenți. Cu șase până la opt implanturi pe maxilar, poate fi realizată chiar și o proteză dentară neamovibilă. În special în maxilarul inferior edentat, o proteză dentară completă convențională oferă adesea un sprijin nesatisfăcător atunci când osul maxilarului s-a retras semnificativ.

Protezele dentare implantate stau ferm, fără a se clătina și, astfel, transmit o atitudine semnificativ mai bună față de viață.

Pentru un implant este necesară o adâncime osoasă minimă. Pentru un implant dentar este necesară o bază sigură. Dacă cantitatea de os este insuficientă, fie nu se poate pune implant, fie osul trebuie construit corespunzător.

Există diverse moduri de a face asta astăzi. Acestea depind și de ceea ce are sens și este fezabil pentru pacientul respectiv. Uneori este posibilă o grefă din propriul os dintr-o locație potrivită și transplantată acolo unde este nevoie de mai mult os. În timp, aceste oase endogene cresc împreună într-o masă stabilă. Alternativ, este posibil așa-numitul material de înlocuire osoasă, care pune în mișcare un proces biologic, la finalul căruia există și o masă osoasă mai puternică.

Vestea bună este că aproape fiecare pacient îndeplinește cerințele pentru un implant dentar și, prin urmare, aproape nimeni nu trebuie să rămână fără dinți. Cu toate acestea, există unele limitări, care în majoritatea cazurilor pot fi ușor remediate.

O condiție prealabilă de bază pentru implanturi dentare reușite este să existe suficientă substanță osoasă, ceea ce este problematic la pacienții cu maxilar foarte îngust sau cu substanță osoasă în general puțină.

Tipuri de implanturi dentare

Există două tipuri principale de implanturi dentare DE CALITATE: Alpha Bio și Nobel Biocare. Implanturile Alpha Bio sunt realizate din titan, în timp ce implanturile Nobel sunt din zirconiu. Ambele tipuri de implanturi dentare au propriile avantaje și dezavantaje.

Implanturile dentare Alpha Bio sunt cunoscute pentru rezistența și durabilitatea lor. De asemenea, este mai puțin probabil să se rupă sau să se slăbească în timp. Cu toate acestea, pot fi mai scumpe decât implanturile dentare Nobel Biocare.

Implanturile dentare Nobel sunt realizate din zirconiu, care este un material puternic și durabil. Cu toate acestea, nu este la fel de puternic ca titanul. Implanturile dentare Nobel Biocare pot fi mai accesibile decât implanturile dentare Alpha Bio.