Administrarea unui imobil nu este o sarcină deloc ușoară, deoarece presupune un efort logistic important. Toate blocurile și clădirile au nevoie de persoane care să fie specializate în acest domeniu și care să poată identifica ușor nevoile pe care asociația de proprietari, îndeplinind toate așteptările locatarilor cu privire la modul în care resursele sunt administrate. De aceea, foarte multe asociații de proprietari preferă să externalizeze serviciile de administrare și apelează la firme specializate.

Cât de mult ajută o astfel de firmă în administrarea corectă a imobilelor?

Unele persoane se pot gândi că, atunci când comunitatea din care fac parte este mică, cea mai bună soluție poate să fie auto gestionarea, însă acest lucru este posibil doar în cazul în care sunt membrii ai consiliului care vor să își asume sarcini administrative suplimentare. Chiar și așa, administrarea unui imobil este o muncă destul de copleșitoare, în special pentru persoanele care nu au timpul necesar pentru asta și nici expertiza. De aceea, cea mai bună variantă este să apelezi la o firmă administrare imobile care să se ocupe de tot ce implică administrarea.

În cazul unei comunități mari, așa cum se întâmplă cu ansamblurile rezidențiale, este aproape imposibil să se facă gestionarea fără o firmă de administrare imobile, pentru că administrația asociației de proprietari nu va putea să se ocupe de tot ce implică de fapt gestionarea corectă a unui complex de imobile, cu spații interioare și exterioare, cu locuri de joacă și cu mai multe scări de bloc.

Prin urmare, nevoia de intervenție din partea specialiștilor există și pentru asociațiile de proprietari. De ce merită să lași administrarea imobilelor pe mâna unor profesioniști? Care sunt motivele pentru care ar trebui să apelezi la o firmă care să administreze imobile? Iată mai multe informații in acest sens.

Vei avea garanția că lucrurile sunt foarte bine făcute

În momentul în care de administrarea și gestionarea asociației se ocupă experți în domeniu care au timp și relații pentru a obține rezultate foarte bune, te vei bucura de ceva mai multă stabilitate și de garanții suplimentare care spun că lucrurile sunt toate făcute așa cum trebuie, în special din punct de vedere legal. Din nefericire, în cazul administrării imobilelor, pot apărea unele erori care se pot solda cu penalizări sau cu costuri suplimentare pe care toți proprietarii trebuie să le suporte. Apelând la specialiști în domeniu, această problemă dispare.

Administrarea se va face pe baza mai multor servicii integrate

O firmă care administrează imobile poate să acopere toate nevoile pe care le are asociația de proprietari, oferind în același timp și servicii de:

  • Administrare financiară, contabilitate și casierie
  • Administrare din punct de vedere tehnic
  • Mici reparații pentru clădiri indiferent de natura acestora și lucrări de întreținere
  • Ajutor în procesul de înființare a asociației de proprietari

Cu ajutorul unei firme, intervențiile se fac imediat

Atunci când se lucrează cu o fimră care este specializată în administrarea de condominii, intervențiile au loc la timp de fiecare dată. Indiferent de problemele care ar putea să apară în asociația de proprietar, chiar și atunci când administratorul este în concediu sau atunci când acesta nu poate veni la timp în cazul unei urgențe. Intervenția promptă înseamnă că toate problemele se vor soluționa la timp și nu vor trece neobservate. O mică problemă neobservată se poate transforma într-o mare problemă cu timpul și va genera costuri mai mari.

Toate aceste avantaje oferite de firmele care se ocupă de administrarea clădirilor, au făcut ca tot mai multe asociații de proprietari să apeleze la specialiști pentru administrarea clădirilor lor. Prețurile pentru aceste servicii sunt mici, raportat la avantajele oferite și ajutorul prompt este in majoritatea cazurilor motivul pentru care proprietarii preferă să lucreze cu firme specializate în administrarea complexurilor rezidențiale și clădirilor în general. În firmele care se ocupă de administrare lucrează specialiști cu experiență în domeniu care știu exact ce au de făcut.