Blefaroplastia este procedura aleasă de bărbații și femeile care doresc să își îmbunătățească aspectul pleoapelor. Procedura poate fi efectuată singură sau în combinație cu alte proceduri de chirurgie plastică facială, cum ar fi liftingul facial, liftingul sprâncenelor și liftingul gâtului. Blefaroplastia poate fi utilizată și pentru a repara problemele pleoapelor cauzate de îmbătrânire, leziuni oculare sau afecțiuni medicale, cum ar fi pleoapele căzute sau ptoza (pleoapele căzute).

Tipuri de blefaroplastie

Există 2 categorii și anume: blefaroplastia pleoapei superioare și a celei inferioare.

Există o serie de tehnici diferite utilizate pentru a efectua blefaroplastia. Acestea includ:

Cacă este vorba de o operația minimală, aceasta se poate face cu anestezie locală și se corectează doar pielea. Atunci când se dorește o corecție cu pe termen lung, procedura implică și remodelarea pachetelor de grăsime care formează pungi pe pleoapa superioară. Se poate folosi în acest caz laserul CO2. Procedura necesită anestezie generală, iar recuperarea se face în circa 7 zile deoarece nu apar vânătăi.

Atunci când avem un excesul de piele mic, se poate apela și la tratamentul cu laser ablativ pe exteriorul pleoapelor fără tăietură.

Blefaroplastia convențională – Acest tip de procedură implică îndepărtarea excesului de piele de la nivelul pleoapelor superioare și inferioare prin efectuarea unei incizii în pliul natural al pleoapei dumneavoastră. Incizia se face la aproximativ o jumătate de centimetru de la gene, pentru a evita lăsarea unor cicatrici vizibile în urmă.

Ridicarea în formă de U inversat – Această tehnică presupune efectuarea unei incizii de-a lungul pliului natural al pleoapei superioare sau inferioare, acolo unde aceasta se întâlnește cu osul sprâncenelor. Odată ce această incizie a fost făcută, excesul de piele va fi îndepărtat înainte de a fi închisă din nou cu ajutorul unor suturi dizolvabile care se dizolvă în timp, fără a fi nevoie de îndepărtare mai târziu pe parcurs.

Recuperarea după o operație de blefaroplastie durează în jur de 6 zile. Firele se extrag la 5-8 zile, în funcție de indicațiile individuale. După intervenție, zona pleoapelor va fi umflată și vânătă timp de o săptămână-două, perioadă în care se realizează vindecarea locală cu refacerea vascularizației locale și remodelarea naturală a structurilor anatomice reparate.

De ce să apelezi la o procedură neinvazivă

Blefaroplastia non-invazivă poate fi o alternativă excelentă la procedura clasică. Odată cu progresul tehnologiei, blefaroplastia non-invazivă este acum posibilă și devine din ce în ce mai populară în rândul pacienților. Pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile, ar trebui să vă adresați unui profesionist cu experiență în efectuarea acestui tip de procedură. Procedura este mai puțin costisitoare, are un timp de recuperare mai scurt și vă permite să evitați cicatricile de pe pleoape. Dacă vă gândiți să vă faceți o blefaroplastie, iată câteva dintre motivele pentru care blefaroplastia non-invazivă poate fi potrivită pentru dumneavoastră:

– Este mai puțin costisitoare decât blefaroplastia tradițională

– Nu necesită incizii sau cusături

– Poate fi efectuată într-un timp scurt

– Nu există timp de repaus după operație

– Nu există riscuri asociate cu intervenția chirurgicală.

Befaroplastia nonchirurgicală cu aplicatorul Colibri

Aplicatorul Colibri este cea mai avansată soluție disponibilă pe piață pentru blefaroplastia nechirurgicală, linii fine, riduri periorbitale, periorale și pentru xantelasma. Țintind zone anatomice greu accesibile și greu de tratat, cum ar fi cea periorbitală și periorală, această soluție se poate concentra pe excesul de piele lăsată și laxă, care, în alte cazuri, necesită intervenție chirurgicală și perioade de recuperare prelungite.

Colibri utilizează tehnologia bazată pe RF Unipolar pentru a produce scântei de Microplasmă, furnizând energie printr-un vârf special care creează microperforații controlate. Deteriorarea microablației duce la contracția țesutului, rezultând o piele mai strânsă și mai fină. Colibri oferă o alternativă extrem de eficientă la tratamentele mai invazive utilizate astăzi.