Sunteți antreprenor, iar compania dumneavoastră se dezvoltă zi de zi. Aveți toate responsabilitățile legate de conducerea unei afaceri, plus câteva! De asemenea, sunteți responsabil să vă asigurați că firma dvs. se află la zi cu impozitele și rapoartele financiare.

Firmele de contabilitate vă vor ajuta să înțelegeți ce datorați, când este scadent și cum să plătiți (sau nu!) pentru a evita amenzile sau penalitățile.

Când vine timpul să vă depuneți impozitele, o firmă de contabilitate se va asigura că totul este făcut corect pentru a vă minimiza obligațiile fiscale. De asemenea, vă pot spune dacă aveți credite sau deduceri fiscale disponibile, astfel încât să nu pierdeți bani care ar putea fi ai dumneavoastră!

Și când vine timpul să faceți un audit financiar? O firmă de contabilitate se ocupă și de acesta! Îți vor oferi o viziune imparțială asupra situației financiare a companiei tale, astfel încât să știi exact în ce formă se află înainte de a te apuca de noi proiecte sau investiții.

Cum puteți fi sigur că contabilul dvs. își va face treaba cum trebuie?

Când vine vorba de pregătirea impozitelor, există două opțiuni principale: să angajați o firmă de contabilitate sau să o faceți singur. Dacă angajezi un profesionist, acesta se va ocupa de tot pentru tine – de la organizarea evidențelor tale și pregătirea formularelor, până la depunerea lor la fisc și colectarea rambursărilor datorate. Acest lucru poate fi deosebit de util dacă afacerea dvs. are mai mulți proprietari sau angajați, deoarece un profesionist se va ocupa de procesul de depunere.

Dar ce se întâmplă dacă doriți să păstrați lucrurile simple? Sau poate că nu sunteți sigur dacă angajarea unui contabil este potrivită pentru afacerea dumneavoastră. În acest caz, luați în considerare posibilitatea de a vă descurca singur, dar fără a renunța la ajutorul din surse externe, cum ar fi programele software sau profesioniștii în domeniul fiscal care sunt specializați în întreprinderile mici.

Serviciile de contabilitate financiară pe care le oferă o firmă de contabilitate variază în funcție de nevoile clienților săi. Cu toate acestea, există câteva oferte comune pe care vă puteți aștepta să le vedeți.

Principalele servicii de contabilitate financiară furnizate de o firmă de contabilitate

  • Declarații privind veniturile și profiturile
  • Depunerea declarațiilor
  • Depunerea deconturilor de TVA
  • Decont asociați / împrumuturi
  • Administrare documente: registru de evidență fiscală, cartea mare, registrul jurnal, registrul de inventar, balanța contabilă (de verificare), jurnalul de achiziții si vânzări

Pe lângă furnizarea de servicii de contabilitate de bază, multe firme de contabilitate vor oferi servicii de audit. Acest lucru înseamnă că vor putea să revizuiască situațiile financiare ale companiei dvs. și să se asigure că sunt corecte și complete. De asemenea, vă vor putea ajuta cu planificarea fiscală, ceea ce vă poate ajuta să vă reduceți povara fiscală.

Un alt serviciu comun oferit de firmele de contabilitate sunt serviciile de consultanță. Un consultant vă poate ajuta să vă organizați afacerea astfel încât să fie mai eficientă sau vă poate ajuta să dezvoltați un plan strategic pentru creșterea în viitor. În plus, un consultant vă poate ajuta să identificați domeniile în care puteți reduce costurile fără a sacrifica calitatea sau serviciile.

Întrebați-vă – de ce fel de servicii de contabilitate aveți nevoie? Aveți nevoie de cineva care să vă ajute să vă pregătiți situațiile financiare? Aveți nevoie de cineva care să vă ajute cu planificarea fiscală? Aveți nevoie de cineva care să vă pregătească impozitele? Ce ziceți de întocmirea bugetului și de previziuni? Gândiți-vă la serviciile de care aveți nevoie de la firma de contabilitate și apoi găsiți pe cineva care este specializat în acel domeniu.