Hrana uscată pentru câini este o alternativă accesibilă și convenabilă la hrana conservată pentru mulți părinți de animale de companie. Datorită naturii sale stabile la raft, este, de asemenea, o alegere excelentă pentru proprietarii care au dificultăți în a găsi alimente proaspete sau care se luptă cu un spațiu de depozitare limitat. Cu toate acestea, varietatea mare de mărci și tipuri de hrană uscată pentru câini de pe piață poate face dificilă determinarea celei mai bune pentru cățelul dumneavoastră. Primul pas pentru a găsi formula ideală este să citiți eticheta. Din fericire, știind ce să căutați în orice pungă de crochete, puteți fi sigur că îi oferiți câinelui dumneavoastră o nutriție optimă în fiecare îmbucătură.

Ce trebuie să căutați la o hrană uscată de calitate pentru câini

Fiecare câine este unic și fiecare câine are nevoi nutriționale diferite. Unele rase au considerente speciale de sănătate, iar altele au nevoi nutriționale diferite în funcție de vârstă și de nivelul de activitate. Prin urmare, în timp ce o hrană uscată pentru câini poate fi cea mai bună opțiune pentru labradorul vecinului tău, s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru Border Terrier-ul tău. În timp ce căutați o hrană uscată de calitate pentru câini, veți dori să țineți cont de câteva lucruri:

– Instrucțiuni de hrănire. Primul lucru pe care trebuie să îl căutați pe punga oricărei hrana uscata caini sunt instrucțiunile de hrănire. Acestea vă vor spune cât ar trebui să îi dați câinelui dumneavoastră în fiecare zi, în funcție de greutatea și rasa acestuia.

– Lista de ingrediente. După ce ați stabilit doza zilnică adecvată pentru câinele dumneavoastră în funcție de rasa și greutatea acestuia, puteți începe să citiți lista de ingrediente de pe punga fiecărei hrană uscată pe care o aveți în vedere. Primele câteva ingrediente ar trebui să fie proteine pe bază de carne (de exemplu, pui, curcan, pește etc.). – Sursa de proteine. Hrana uscată ideală pentru câini este fabricată cu carne adevărată ca prim ingredient, ceea ce înseamnă că conține cel puțin 25% proteine derivate din carne proaspătă și reală. O sursă secundară de proteine, cum ar fi mazărea, fasolea sau lintea, nu este un substitut pentru carnea proaspătă.

– Sursă de grăsimi. Grăsimea animală reală este cea mai sănătoasă pentru câini, așa că doriți ca orice sursă de grăsime din hrana uscată pentru câini să provină din carne reală.

– Sursa de carbohidrați. În mod ideal, hrana uscată a câinelui dumneavoastră va conține cereale integrale precum orz, ovăz sau orez brun.

– Sursă de proteine și grăsimi. Pentru câinii mai mici de 3 ani, sursa ideală de proteine este puiul. Pentru câinii adulți, însă, alte proteine precum peștele și somonul sunt bune.

– Sursă de proteine și grăsimi pentru căței. Dacă aveți căței (adică, câini cu vârsta mai mică de 12 săptămâni), sursele ideale de proteine și grăsimi sunt laptele integral și smântâna.

– Sursă de proteine și grăsimi pentru câinii seniori. Cercetările arată că, pe măsură ce câinele dumneavoastră îmbătrânește, nevoile sale nutriționale se schimbă.

– Cereale și fibre. Căutați o hrană uscată pentru câini care să conțină și cereale integrale, cum ar fi orz, ovăz sau orez brun. Astfel, vă veți asigura că câinele dumneavoastră primește fibre, care sunt importante pentru digestie și pentru mișcări intestinale regulate.

– Carbohidrați și sursă de proteine. Pentru câinii de 3 ani sau mai mici, carbohidrații ideali sunt porumbul sau grâul integral. Pentru câinii mai mari de 3 ani, porumbul este bun.

– Carbohidrați și sursă de proteine pentru căței. Pentru căței, carbohidrații ideali sunt grâul integral și porumbul.

– Carbohidrați și sursă de proteine pentru câinii seniori. Pentru câinii seniori, carbohidrații ideali sunt porumbul sau grâul integral.

– Alte substanțe nutritive. Unii câini pot beneficia, de asemenea, de adaos de vitamine, minerale sau probiotice.

Cum să alegi hrana uscată potrivită pentru vârsta și nivelul de activitate al câinelui tău.

Dacă rasa câinelui dvs. prezintă un risc mai mare pentru anumite afecțiuni de sănătate, poate doriți să luați în considerare alegerea unei hrană uscată pentru câini concepută pentru câini seniori sau căței. Dacă câinele dvs. este deosebit de activ, este posibil să doriți, de asemenea, să alegeți o hrană uscată formulată pentru câini activi. Dacă câinele dvs. are o vârstă înaintată, este posibil să doriți să alegeți o hrană uscată formulată pentru câini seniori. Cheia este să alegeți o formulă care să satisfacă nevoile nutriționale unice ale câinelui dumneavoastră. De exemplu, o hrană pentru câini pe bază de somon sau pui adevărat este un bun început, dar este important să acordați atenție procentului de proteine provenite din aceste surse. Dacă aveți un cățeluș, veți avea nevoi nutriționale diferite decât dacă aveți un câine adult sau senior. De exemplu, cățeii au nevoi mai mari de proteine și calorii decât câinii adulți. De asemenea, cățeii au cerințe proteice diferite față de câinii seniori.

Cum să alegi hrana uscată potrivită pentru câini în funcție de greutatea câinelui tău

Dacă doriți să fiți cât mai atenți la dieta câinelui dumneavoastră, puteți alege o formulă în funcție de greutatea acestuia. Puteți găsi recomandarea de hrană zilnică a unei hrană pentru câini pe pungă. De asemenea, puteți găsi aceste informații online, în mai multe locuri, inclusiv pe site-ul web al producătorului hranei pentru câini.

Cum să alegi hrana uscată potrivită pentru câini în funcție de sursa de proteine

În cazul în care câinele dumneavoastră are probleme de sănătate, ar fi bine să alegeți o hrană uscată pentru câini fabricată cu carne adevărată ca sursă de proteine. Dacă, însă, câinele dumneavoastră are alergii, veți dori să alegeți o formulă realizată cu pește sau somon adevărat ca sursă de proteine.

Cum să alegi hrana uscată potrivită pentru câini în funcție de sursa de grăsime

De asemenea, vei dori să fii atent la sursa de grăsime din hrana uscată a câinelui tău. Grăsimea animală reală este cea mai sănătoasă pentru câini și este o sursă excelentă de vitamine, minerale și acizi grași omega-3. Totuși, dacă câinele dumneavoastră are alergii, căutați o hrană uscată făcută cu grăsimi vegetale.

Cum să alegi hrana uscată potrivită pentru câini în funcție de conținutul de fibre

În cele din urmă, poate doriți să alegeți o hrană uscată pentru câini cu un conținut ridicat de fibre. Acest lucru este deosebit de important dacă câinele dumneavoastră se luptă cu constipația. În timp ce alimentele bogate în fibre pentru câini pot fi excelente pentru unii câini, acestea pot cauza altor câini probleme digestive. Dacă câinele dvs. este deosebit de sensibil la alimentele bogate în fibre, este posibil să doriți să alegeți o formulă cu o cantitate moderată de fibre.

Concluzie

Atunci când alegeți hrana uscată potrivită pentru câini, este important să țineți cont de faptul că fiecare câine este unic. Veți dori să alegeți o formulă adaptată la rasa, vârsta, greutatea, nivelul de activitate, precum și la orice afecțiuni de sănătate sau restricții alimentare pe care le poate avea câinele dumneavoastră.