În ultimele câteva luni, cu toții am început să ne gândim la vacanțe: Ce? Unde? Cum? Câte zile? Cu cine să mergem? De ce? Există mulți factori care afectează ce, câte zile și cum ne vom petrece vacanța, dar, fără îndoială, cea mai importantă decizie este cu cine să mergem și unde să mergem. O dată ce te-ai hotărât cu cine să mergi (a merge singur este și aceasta o opțiune), este timpul să reduci cât mai mult numărul de destinații posibile la cele care te interesează cu adevărat, rămâne de ales între plajă sau munte.

Există argumente în favoarea fiecărei destinații, deoarece ambele sunt ideale pentru a ne bucura de vacanțe. O altă opțiune ar fi combinarea lor, deoarece varietatea este condimentul vieții! Aceasta este opțiunea ideală, destinațiile care combină plaja și munții; locuri în care te poți bucura să privești spre mare cu munții în spatele tău, la tot ce e verde… Aici intervine bugetul și realitatea.

Plajă sau munți?

Să începem de la început, deoarece aceasta este întrebarea principală. Vrem să ne odihnim și să ne relaxăm la munte sau este scopul nostru principal să venim acasă cu un bronz minunat?

Pentru a vă ajuta să luați această decizie (dacă nu ați luat-o deja), vom lua în considerare avantajele și dezavantajele acestor două destinații.

Plaja

Fie că doriți să vă petreceți zilele lenevind pe un șezlong sau activi în apă, există o mulțime de activități disponibile în stațiunile de la malul mării din întreaga țară. De la sporturi nautice precum navigația și windsurfing până la activități mai relaxante precum caiac sau paddleboarding – există ceva pentru toată lumea aici!

Suntem destul de norocoși să avem o mulțime de plaje diferite pentru toate gusturile: în locuri mai alomerate sau mai liniștite, cu apă mai rece sau mai caldă, calmă sau instabilă, axată pe familie sau distracție, iar acesta este primul „pro”.

Pro ● O mare varietate de plaje. ● Climă bună. ● Puteți face plajă și puteți obține vitamina D. ● Vă puteți bucura de valuri. ● Gama de activități de petrecere a timpului liber oferite este incredibilă și la fel este și viața de noapte. ● Beneficiile pentru sănătate ale mării.

Contra ● Dacă doriți să călătoriți cu prietenul canin, va fi dificil să găsiți o plajă unde câinii pot alerga în voie. ● Marea majoritate a plajelor sunt incredibil de aglomerate. ● Dacă nu poți suporta soarele constant, nu este destinația pentru tine decât dacă cel mai bun prieten al tău este o umbrelă de soare.

Munte

Există o mulțime de motive pentru a vă petrece vacanța de vară la munte. Pentru început, sunt spectaculoși. Vârfurile și văile, lacurile și pârâurile, pădurile verzi și cerul albastru și senin sunt cu adevărat de vis.

Dar nu este vorba doar de peisaje. Munții sunt, de asemenea, un loc grozav pentru a scăpa de toate, atunci când aveți nevoie de spațiu față de viața de la oraș. Ei oferă o mulțime de plimbări liniștite prin păduri și de-a lungul râurilor; oportunități de pescuit și șanse de a vedea animale sălbatice.

Pro ● Vă puteți deconecta și relaxa ● Puteți fi complet conectat la natură. ● Bucurați-vă de ceața dimineții, roua de pe copaci și de mult aer proaspăt. ● Mergeți desculț pe iarbă și înotați în râu. ● O gamă variată de opțiuni de cazare pentru a face aceste destinații confortabile pentru turiști. ● Nu contează sezonul ● Posibilitatea de a petrece sărbătorile de iarnă într-un loc de poveste, chiar rezerva din timp o ofertă revelion Sinaia, de exemplu.

Contra ● Dacă îți place să ieși noaptea și să iubești atmosfera de pe promenadă, vei ajunge să te plictisești într-un loc atât de liniștit.