Pietrele prețioase și semiprețioase vin în multe culori și forme diferite, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru designerii de bijuterii care doresc să creeze piese unice. Acestea pot emite vibrații energetice care au efect asupra minții și corpului uman. Se crede că au proprietăți terapeutice miraculoase.

Cu toții putem beneficia de impactul pozitiv al energiei subtile emise de aceste pietre prețioase atunci când le purtăm ca ornamente sub formă de inele, coliere, brățări, broșe, cercei sau alte tipuri de bijuterii. Se crede că purtând piatra asociată cu zodia sau luna ta de naștere aceasta va exercita o influență benefică asupra vieții tale, având efecte de accentuare sau calmare a unor trasături zodiacale, astfel încât să creezi armonie și echilibru în viața ta.

Pietre prețioase și semiprețioase și lunile anului

Ianuarie – granat

Februarie – ametist

Martie – acvamarin

Aprilie – diamant

Mai – smarald

Iunie – perle sau piatra lunii

Iulie – rubin

August – peridot

Septembrie – safir

Octombrie – opal și turmalină

Noiembrie – topaz galben sau citrin

Decembrie – turcoaz, tanzanit sau topaz albastru

Ce proprietăți au anumite pietre prețioase

Agatul protejează copiii de frică și îi ajută pe cei mici să se trezească mai devreme și să-și mențină echilibrul. Această piatră stimulează trezirea spiritului, ajutand corpul în anumite dezechilibre. Agatul cuprinde elementele eter, aer și foc. Ar trebui purtat la gât, într-un colier de aur.

Ametistul cuprinde elementele eter și apă. Este asociat cu demnitatea, dragostea, compasiunea și speranța. Această piatră ajută la controlul unui temperament emoțional, precum și la anumite dezechilibre. Ametistul trebuie purtat și într-un colier în jurul gâtului.

Hematitul ajută la oprirea sângerării și este considerat cel mai bun purificator de sânge. Acest cuarț promovează calea către înălțare spirituală. Este bun pentru boli ale ficatului și splinei, precum și pentru anemie. Această piatră conține elementele foc și apă. Ar trebui purtat într-un colier de aur, aproape de inimă.

Diamantul are o energie specială care emite vibrații subtile către inimă, creier și țesuturile mai profunde. Această piatră foarte prețioasă este folosită ca tonic pentru inimă. Diamantul este cea mai potrivită piatră pentru întinerire. Aduce prosperitate și ridică spiritual. Ajută la dezvoltarea unor relații foarte apropiate. De aceea, această bijuterie este în mod tradițional asociată cu căsătoria. Conține eter, aer, foc, apă și pământ. Trebuie purtat pe inelul drept într-un inel aur.

Granatul este un silicat de o mare varietate de culori: roșu, maro, negru, verde, galben și alb. Granatele roșii, galbene și maro au efect cald și sunt benefice în anumite dezechilibre ale corpului. Granatul roșu conține elementele foc și pământ, cel verde are Foc și Aer și cel alb are Apă. Granatul poate fi purtat la gât, într-un colier de aur sau argint.

Lapis Lazuli întărește ochii și este folosit pentru a trata diverse probleme. Lapis lazuli este considerat o piatră cerească, sacră. Ea împuternicește corpul, mintea și conștiința și îl sensibilizează pe purtător la vibrații spirituale mai subtile. Conține foc, eter și apă. Ar trebui purtat într-un colier de aur în jurul gâtului.

Piatra lunii absoarbe energia lunară și calmează mintea. Conține apă, aer și eter. Această piatră este strâns legată de emoțiile umane și afectează apa din corp. Dacă o persoană este stresată și se simte tulburată în timpul lunii pline sau a lunii noi, ar trebui să poarte o piatră de lună montată într-un inel de argint.

Opalul ajută copilul să crească. Favorizează sentimentele de bunăvoință și prietenie. Este piatra prețioasă a iubirii și a compasiunii, a creativității și a înțelegerii în relațiile umane. Conține apă, foc și eter. Trebuie purtat pe degetul drept, pe un inel de argint sau la gât, într-un colier de aur.

Perla este un produs organic al sidefului. Perla conține apă, aer și pământ. Conține carbonat de calciu și provoacă vibrații liniștitoare de vindecare în timp ce purifică sângele. Perla are calități fortifiante și promovează vigoarea și vitalitatea.