Alegerea culorii florilor de nuntă este o decizie importantă – una care trebuie luată cu grijă. Pe măsură ce alegeți, țineți cont de faptul că rochiile domnișoarelor de onoare pot intra în conflict dacă alegeți o floare de o culoare asemănătoare.

De exemplu, dacă domnișoarele tale de onoare poartă rochii roșii, nu alege o floare roșie pentru buchetul tău! În schimb, încearcă să alegi o culoare complementară, cum ar fi albastru sau verde. De asemenea, poți opta pentru flori cu o nuanță neutră sau atenuată, astfel încât să nu intre în conflict cu niciuna dintre rochiile domnișoarelor de onoare.

Dacă ești îngrijorată de acest lucru, iată câteva sfaturi pentru a te asigura că nu se întâmplă acest lucru:

  1. Alege o paletă de culori neutre, cum ar fi albul sau fildeșul, astfel încât să nu concureze cu alte culori din cameră (sau de pe domnișoarele de onoare).
  2. Folosește flori care au culori albe sau deschise, cum ar fi crem sau piersică, pentru a completa rochia ta și celelalte decorațiuni.
  3. Folosește flori de culori diferite împreună într-un singur buchet, astfel încât să echilibreze vibrația reciprocă și să creeze un aspect coerent pentru ziua ta cea mare

Alegerea culorii florilor de nuntă este o decizie importantă

Florile ar trebui să completeze rochiile domnișoarelor de onoare și costumul mirelui, așa că este important să alegeți o schemă de culori care să se potrivească cu toate celelalte.

Dacă rochiile domnișoarelor de onoare sunt toate în culori diferite, atunci poți alege o culoare principală pentru buchet, iar apoi să adaugi diferite tonuri ale acesteia în restul florilor. De exemplu, dacă una dintre domnișoarele de onoare are o rochie de un roșu intens, ai putea folosi trandafiri roșii pentru buchetul ei, dar apoi să adaugi flori roz și albe în alte părți ale aranjamentului floral.

Dacă toate domnișoarele tale de onoare poartă culori sau tonuri similare, atunci ai putea alege o singură culoare dominantă din ținutele lor ca temă principală pentru întregul decor al nunții – poate că toate au rochii verzi cu accesorii argintii (cum ar fi curele sau pantofi). În acest caz, v-ați putea concentra pe folosirea florilor verzi peste tot-utilizând multă verdeață în aranjamente florale nuntă, precum și în buchete și butoniere.

Dacă plănuiești să porți o rochie galben pal și domnișoarele tale de onoare poartă toate nuanțe diferite de albastru, atunci s-ar putea să nu fie suficient să spui „alege ceva care să se potrivească”. Încearcă să găsești ceva care să reiasă câteva dintre culorile rochiilor, astfel încât să arate bine împreună.

Acest lucru ar putea însemna să alegeți o floare care are ceva galben în ea – cum ar fi bujorii sau ranunculus – sau ar putea însemna să alegeți ceva cu o nuanță albastră, cum ar fi hortensiile sau trandafirii. Indiferent de combinațiile de culori pe care le alegeți, asigurați-vă că se completează între ele la fel de bine cum se completează rochia și ținuta domnișoarelor de onoare!

Buchetul de mireasă trebuie să te reprezinte

Buchetul tău ar trebui să fie o reflectare a ta, iar cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să alegi o culoare care să se potrivească cu personalitatea ta.

În primul rând, ia în considerare ce fel de zi de nuntă îți dorești: Doriți ca ziua să fie numai despre dumneavoastră și logodnicul dumneavoastră? Sau vreți să aduceți și alte elemente din diferite aspecte ale vieții voastre? Dacă va fi o chestiune foarte personală, atunci alege un roșu intens sau un mov închis pentru buchetul tău. Dacă va fi vorba mai mult despre familie și prieteni, alege ceva mai deschis, cum ar fi galben sau alb.

În cele din urmă, nu uitați că acesta este doar un element care leagă toate elementele zilei voastre mari, așa că nu vă stresați prea mult; doar distrați-vă!