Unul dintre principalele motive pentru care avem obiceiul de a darui si primi cadouri de Craciun este acela de a ne aminti de darurile oferite lui Isus de catre Magi: tamaie, aur si smirna.Tamaia era un parfum folosit in cultul evreiesc si, ca dar, le-a aratat oamenilor ca ar trebui sa se inchine lui Isus. Aurul a fost asociat cu regii, iar crestinii cred ca Isus este regele regilor. Smirna era un parfum care se punea pe corpurile celor trecuti in nefiinta pentru a le face sa miroasa placut si, ca dar, ii arata lui Isus ca va suferi si va muri.

Craciunul insusi este intr-adevar un mare dar pentru foarte multi dintre noi! Peste tot in lume, familiile si prietenii isi fac cadouri reciproc. Multi copii din intreaga lume cred in cei Trei Regi ca fiind cei care de cadouri de Craciun. Regii vin din Rasarit, iar numele lor sunt Melchior, Gaspar si Baltasar. In cea mai mare parte a Europei, cadourile sunt lasate in pantofii sau cizmele purtate de copii. In Marea Britanie si SUA sunt lasate in sosete, adesea agatate de un semineu. In multe tari, cadourile pentru prieteni si familie sunt prezentate sub bradul de Craciun. In Marea Britanie, acestea sunt adesea oferite in dimineata zilei de Craciun, impreuna cu intreaga familie, la fel ca si in Romania, desi aici se mai obisnuieste sa se ofere si in Ajun.

Totusi, mutle din obiceiurile Craicunului sunt precrestine, referindu-se la faimosul Mos Craciun. Este o traditie nordica care ne spunea despre Nicolaus ce locuia la Polul Nord, iar pe tot parcursul anului facea cadouri ce aveaus a fie oferite in ziua de Craciun. De aici vine și obiceiul de a atarna sosete pe semineu.

Cadourile de Craciun nu se ofera isna doar in familie si intre prieteni. O modalitate populara de a oferi cadouri de grup, este la locul de munca și vorbim despre acele cadouri corporate. Acestea poti fi fie cosuri cadou oferite de angajator angajatilor, fie cadouri oferite in cadrul “Secret Santa”. In cazul Secret Santa este extras prin tragere la sorti numele altei persoane din grup. In continuare, trebuie achizitionat un cadou pentru persoana respectiva de o suma maxima stabilita de la bun inceput. Cand sunt oferite cadouri (adesea inainte de Craciun) fiecarei persoane i se da cadoul in secret, asa ca cine primeste cadoul habar nu are cine i-a dat frumosul cadou de Craciun!

Cat despre cadourile corporate, acestea reprezinta o alta poveste.

Iata o lista de cadouri de Craciun si detalii care cu siguranta vor fi bucuria angajatilor oricarei firme:

  1. Cosuri coporate

Acestea sunt, de departe, cele mai populare tipuri de cadouri pentru angajati. Vorbim despre un cos cadou Craciun oferit de Gift Idea deosebite, pline cu bunatati, dela cozonaci, la ciocolata fina, de la vin la cele mai delicate lichioruri. Astfel de cosuri cadou pot fi procurate de la giftidea.ro. Cosurile cu bunatati fac deliciul tuturor pentru ca pot fi consumate in familie si toti, de la mic la mare, se vor bucura de ele.

2.Carduri si vouchere pentru cumparaturi

De multe ori, banii devin o cale de iesire usoara pentru multe companii si tendinta aceasta nu dispare niciodata. Totusi, banii, sub forma unei mariri de salariu, nu sunt priviti ca un cadou de Craciun, dimpotriva, sunt considerati un eveniment logic dupa un an intreg de munca sau o plata meritata pentru efortul angajatilor. Oferit drept cadou de Craciun, cu siguranta nu va fi chiar atat de bine vazut.

Bonusurile bazate pe performanta nu sunt cadouri de Craciun. Angajatii nu trebuie sa depuna eforturi pentru a primi un detaliu in timpul petrecerilor de sfarsit de an. De aceea tichetele de Craciun si cardurile cadou sunt cea mai buna alternativa pentru a oferi cadouri angajatilor. Aceste cadouri le permit angajatilor sa cumpere o varietate de produse si servicii la alegere, garantand placerea lor si a familiilor lor.

  1. Tehnologie

Tehnologia va fi, cu siguranta, una dintre cele mai populare tendinte in ceea ce priveste cadourile de Craciun, in orice moment. Marile companii de tehnologie lanseaza produse diferite in fiecare an pentru nevoi diferite, asa ca nu va fi imposibil sa iti dai seama care dintre ele se potrivesc angajatilor tai.

Tehnologia este, de asemenea, un dar de utilizare constanta: fie ca este vorba de divertisment sau de un instrument de lucru, este foarte sigur ca angajatul tau o va folosi constant in rutina sa.

  1. Haine

Sarbatorile si sfarsitul de an te invita sa faci o curatenie in dulap. Colaboratorii tai isi vor inmulti angajamentele cu familia si prietenii care vor necesita mai multe planuri si iesiri. Sunt necesare haine noi de Craciun sau Anul Nou pentru a nu trece anul cu imbracaminte veche.

Multe magazine de imbracaminte ofera vochere cadou si astfel te poti asigura ca angajatii vor alege hainele pe care si le doresc din magazin. Dar, fara indoiala, selectarea magazinului potrivit poate fi o bataie de cap. Este putin probabil ca tuturor angajatilor tai le placa acelasi stil de moda. Din acest motiv, iti recomandam sa te orientezi catre vouchere la magazine cu o gama larga de produse si branduri, pentru a nu exista probleme de alegere.

Ai deja 4 idei de cadouri de Craciun pentru angajatii tai! Iti recomandam, daca nu stii ce sa le oferi, sa alegi unul din cadourile pe care ti le-am recomandat mai sus. Aminteste-ti ca un cadou nepotrivit poate avea rezultatul opus si ca oamenii vor avea impresia ca sefii lor nu ii cunosc si nu ii apreciaza suficient. A sti ce sa le oferi angajatilor de Craciun este o oportunitate de a le arata ca compania ii recunoaste. Va fi o contributie la motivarea si retinerea talentului uman, mai ales intr-o perioada a anului in care nevoile angajatilor se schimba si, prin urmare, strategiile de resurse umane.