Când vine vorba de externalizarea infrastructurii IT, o companie se confruntă cu multe opțiuni. Există o serie de beneficii asociate cu externalizarea infrastructurii IT, iar aceste beneficii pot fi folosite pentru a contribui la creșterea productivității companiei dumneavoastră. Iată câteva avantaje ale externalizării infrastructurii IT:

Economii de costuri: De multe ori, companiile vor constata că au un buget limitat pentru nevoile lor IT. Acest lucru poate îngreuna ținerea pasului cu cele mai recente tehnologii sau chiar și simpla întreținere a unui sistem existent. Atunci când vă externalizați infrastructura IT, veți avea acces la profesioniști foarte bine pregătiți, care au cunoștințele și expertiza necesare pentru a se asigura că sistemele dvs. funcționează eficient și la costuri reduse.

Acces la expertiză: Pentru a menține un sistem IT eficient, este important să aveți acces la experți care știu cum să facă acest lucru. Atunci când vă externalizați infrastructura IT, veți putea lucra cu persoane care au ani de experiență în acest domeniu și care știu cum să gestioneze cel mai bine orice problemă care poate apărea pentru ca dumneavoastră nu numai să rămâneți în conformitate cu reglementările, ci și să vă protejați împotriva amenințărilor cibernetice, cum ar fi atacurile ransomware sau virușii care vă pot afecta sistemele informatice.

Preocupări legate de securitate: Când vine vorba de asta, securitatea este un avantaj al externalizării infrastructurii IT pentru o companie. Securitatea este adesea o preocupare mai mare atunci când vine vorba de infrastructura IT, deoarece infrastructura și rețeaua sunt responsabile de păstrarea în siguranță a informațiilor companiei dumneavoastră. Atunci când externalizați infrastructura IT, puteți fi siguri că datele dvs. sunt în siguranță, deoarece organizația cu care lucrați va dispune de propriile măsuri de securitate.

O modalitate excelentă de a economisi bani și de a îmbunătăți eficiența

  1. Veți economisi bani pe tehnologii costisitoare
  2. Veți putea să vă concentrați pe activitatea de bază, în loc să vă faceți griji cu privire la întreținerea și actualizarea rețelei și a serverelor dvs.
  3. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la cantitatea de date pe care o folosiți sau la costurile lunare – furnizorul dvs. se va ocupa de asta pentru dvs.
  4. Furnizorul dvs. se va ocupa de toată întreținerea, actualizările și patch-urile de securitate, astfel încât nu va trebui să vă ocupați de aceasta.

Cum funcționează colocarea în centrele de date

Colocarea în centre de date este un serviciu care permite unei companii să închirieze spațiu într-un centru de date existent, în loc să își creeze propriul centru. Este o opțiune excelentă pentru întreprinderile cu resurse limitate, în special pentru cele cu locații fizice pe mai multe continente.

În trecut, singura modalitate de a avea acces la hardware-ul necesar era să îl construiți sau să îl cumpărați singur. Cu toate acestea, acest lucru ar putea fi scump și consumator de timp. Soluția este dată de colocare server în centrele de date: închirierea de spațiu într-o instalație existentă în loc să vă construiți una proprie. Astfel, economisiți timp și bani, deoarece nu trebuie să investiți în amenajarea propriei camere de servere sau a unei infrastructuri dedicate. Prețul va varia în funcție de tipul de echipament care este găzduit în instalație și de lățimea de bandă de care au nevoie serverele fiecărui client.

Atunci când închiriați spațiu de la o facilitate existentă, veți beneficia de mai multe servicii:

– Furnizare de servicii garantată;

– Interconectări între centre pentru reziliență și recuperare în caz de dezastru

– Alimentarea cu energie electrică;

– Acces securizat 24/7/365;

– Suite multiple de rack-uri disponibile pentru organizațiile mai mari;

– Capacitate scalabilă disponibilă imediat;

– Model de cost predictibil.

Atunci când alegeți un furnizor de colocare pentru a vă sprijini gestionarea și operațiunile de cloud, asigurați-vă că acesta înțelege cum să sprijine clienții care utilizează cloud-uri hibride (atât cloud-uri private, cât și publice).