Încălțămintea potrivită ne ajută să menținem sănătatea picioarelor noastre, ne asigură confort și ne ușurează activitățile fizice. Ne vom simți mai confortabil dacă alegem pantofi în care ne simțim bine, care se potrivesc tipului de activitate în care ne implicăm și care ne protejează picioarele și articulațiile.

Iată de ce este important să optăm pentru acele branduri care ne oferă încălțăminte în care ne simțim bine:

Pantofii potriviți asigură amortizare

Talpa intermediară este partea principală a pantofului care asigură amortizarea. În mod surprinzător, pantofii nu reduc atât de mult impactul la care este supus corpul. Dar, totuși, pantofii care asigură o bună amortizare măresc timpul necesar pentru aplicarea acestei forțe, astfel încât organismul să aibă timp să se adapteze.

Pantofii potriviți asigură susținere și confort la purtare

În mod ideal, pantofii ar trebui să ajute la buna aliniere a piciorului atunci când atinge solul. De asemenea, pantofii ar trebui să se simtă confortabil de la prima purtare. Este recomandat să vă asigurați că la capătul pantofului rămâne un spațiu liber de cel puțin 1-1,5 cm. Pantofii ar trebui să fie suficienți de lungi și de lați pentru a se potrivi picioarelor. În general, pantoful ar trebui să se simtă confortabil, dar nu strâns. Dacă pantofii sunt prea strâmți, prea largi sau nu asigură suficientă susținere, activitatea fizică în care sunteți implicat poate pune stres asupra picioarelor, gleznelor și articulațiilor. Stresul continuu poate agrava durerile pe care le simțiți sau rănile pe care le aveți.

Ce impact au pantofii asupra sănătății picioarelor?

Alegerea unei perechi de pantofi nepotriviți poate contribui la leziuni sportive, cum ar fi bătăturile, durerea la tendonul lui Ahile, unghiile încarnate, problemele posturale și durerile de spate. Astfel de leziuni vă pot limita capacitatea de a desfășura o anumită activitate sau vă pot preveni să vă implicați chiar și în cele mai simple sarcini. Riscul de a vă răni crește semnificativ dacă pantofii nu sunt fabricați pentru tipul activității în care doriți să vă implicați sau pentru condițiile la care îi veți supune. De asemenea, crește riscul de rănire dacă pantofii nu sunt potriviți masei corporale sau mecanicii piciorului. În general, există cerințe diferite pentru alergarea pe o plajă față de alergarea într-un parc. De exemplu, colecția de Catali shoes online este potrivită pentru mers pe stradă și pentru ușoare activități fizice, deși adidașii Catali pot fi utilizați și pentru alergare.

Purtarea pantofilor necorespunzători poate exacerba problemele existente, cum ar fi durerea sau artrita la șolduri, genunchi, glezne sau picioare. Chiar și purtarea pe o scurtă perioadă de timp a pantofilor necorespunzători poate provoca stres și durere de oase și de articulații, pe lângă faptul că țesuturile moi care susțin oasele și articulațiile au de suferit.

În concluzie, purtarea pantofilor potriviți de la branduri în care aveți încredere poate ajuta la prevenirea, reducerea sau eliminarea durerilor de picioare, iar lipsa durerii are un impact uriaș asupra felului în care vă simțiți și în care vă mișcați. Echipați cu pantofii potriviți, puteți rezolva cele mai solicitante sarcini, puteți beneficia de confort și puteți uita de durerile greu de suportat care vă împiedicau să fiți activ și productiv.