Tradițiile sunt cruciale pentru cultura fiecărei societăți și, atunci când vine vorba de nunți, există una care iese în evidență în mod deosebit. La finalul nunții, mireasa își aruncă buchetul în aer, în timp ce domnișoarele participante la fericitul eveniment așteaptă să-l prindă. Care este adevărata semnificație a acestei tradiții? Citește mai departe pentru a afla!

Cum alegi cel mai bun buchet de mireasă?

Orice mireasă își dorește să găsească buchetul perfect pentru cea mai fericită zi din viața ei. Dacă nu ai găsit deja un profesionist care să te ajute în acest sens, furnizorii online de flori te pot ajuta cu zeci de variante de buchete pregătite atent și cu multă considerație în ceea ce privește culorile, formele sau dimensiunile.

Pentru a obține buchetul perfect pentru nunta ta, ia în considerare câtiva factori precum schema de culori a evenimentului, tipul de țesături folosite, aranjamentele florale și amplasamentul.

Poți apela la o florărie online și alege când și cum să-ți fie livrat buchetul de nuntă. De asemenea, odată cu buchetul, poți include în achiziția ta și cocardele pentru mire și invitați, dacă ai nevoie și de ele.

Înainte de a cumpăra online un buchet de mireasă, e bine să verifici dacă furnizorul ales face online livrare flori Chișinău. Pentru a te asigura de acest lucru, caută informații cât mai exacte pe site-ul vânzătorului și pe platformele de social media. Adună toate informațiile necesare despre florile dorite, opțiunile de forme și culori, precum și cele legate de timpul de livrare și cu siguranță nu vei da greș în alegerea ta.

Pentru a găsi buchetul ideal pentru tine, va trebui să iei în considerare și ce stil de flori și se potrivește cel mai bine. Un magazin online de flori s-ar putea să te ajute în acest sens. Acolo vei găsi o varietate atât de mare de buchete de mireasă, încât este aproape imposibil să nu găsești ce cauți. De asemenea, este foarte important să ții cont și de bugetul tău, dar de și câte culori vor fi incluse în buchet.

Istoria obiceiului aruncării buchetului de mireasă

Istoria gestului de aruncare pentru buchetul miresei datează încă din timpul Renașterii în Franța. Această tradiție a devenit, apoi, populară și în Anglia, în timpul domniei Reginei Victoria, și este un ritual de nuntă obișnuit în multe țări în zilele noastre. Aruncarea buchetului se regăsește astăzi în multe ceremonii de nuntă tradiționale și este menită să reprezinte trecerea miresei din casa tatălui ei, în cea a mirelui, respectiv intrarea în noua sa familie.

Aruncarea buchetului miresei în zilele noastre este un simbol al norocului. Se spune că, dacă prinzi buchetul, atunci vei avea noroc și vei fi următoarea care se va căsători. Aruncarea buchetului miresei are loc, de obicei, după tăierea tortului, când domnișoarele participante la petrecerea de nuntă vor fi invitate să se îndrepte spre ringul de dans pentru prinderea acestuia.

De secole, mirese și-au aruncat buchetele la nunți. În mod tradițional, acest obicei familiar celebrează intrarea miresei în viața de femeie căsătorită, tratând-o ca pe o prințesă. Ritualul aruncării buchetului nu este doar o formă de încurajare a autonomiei feminine; este, de asemenea, o expresie a bucuriei și venerației.