Să vorbim despre tort.

Glazură – Glazură, care este diferența? Există vreo diferență? Ce este fondantul? Ganache, ce este un ganache?

Glazură sau glazură, nu există nicio diferență. Glazură și glazură sunt două cuvinte folosite pentru același lucru, depinde doar în ce parte a țării te afli. În sud, se numesc glazură. Nimeni nu-și „îngheța” prăjiturile în sud; le „gheață”. Noi nordicii ne „înghețăm” prăjiturile. Unii spun că glazura este mai subțire și cea mai groasă. Cum alegi un tort? Concluzia, gustați! Ține minte, totuși, tortul nu este neapărat despre tine. Serviți oaspeții. Câteva lucruri de reținut: ce le va plăcea majorității oaspeților? Spun majoritate pentru că veți avea întotdeauna acea mătușă Betty care are de ce să se plângă. Vrei să alegi un tort care are un gust grozav și care să atragă majoritatea invitaților. Le vrei să-l mănânci sau te vei bloca cu 200 de sute de bucăți de prăjitură. Trebuie să știi ce primești. Există o zicală veche „Un consumator educat este cel mai bun client al tău”. Cel mai scump s-ar putea să nu fie întotdeauna ceea ce aveți nevoie. Deci, cum alegi cea mai gustoasă prăjitură?

Găsiți o brutărie care organizează degustări de prăjituri. Multe brutării locale vor face degustări mari de tort de nuntă o dată pe lună. Întrebați-vă prietenii despre prăjiturile lor de nuntă. Le-a plăcut, dacă da, pe cine au folosit? Ce se întâmplă dacă crezi că îți place tortul, dar nu ești sigur? Cereți Brutăriei să vă facă unul mic, cumpărați unul, luați-l acasă, serviți-l familiei. Apoi puteți vedea ce credeți acasă și puteți lua o decizie fără nicio presiune. Dacă nu te place, ai doar câțiva dolari, nu sute. 

Tort de nunta 101

1. Glazură/Icing: Cu cât este mai intensă forța de muncă, cu atât va fi mai scumpă. Veti avea de ales: fondant, martipan, glazura regala (glazura pentru voi sudistii), ganache de ciocolata si crema de unt aromata.

 

 • Fondantul este o pastă făcută din zahăr și apă. Aceasta pasta se ruleaza si se aplatizeaza apoi se aseaza deasupra unui tort glazut in prealabil pentru ca fondantul sa se „lipeasca” de el. Fondantul este o formă groasă de glazură.
 • Fondantul și marțipanul sunt cele mai scumpe, din cauza forței de muncă implicate în rularea lui pe o suprafață perfect netedă.
 • Marțipanul este o pastă de migdale și zahăr folosită pentru prăjituri cu gheață și alte produse de patiserie sau sculptată în diferite forme. Poate fi consumat și ca bomboane, precum și pentru decorarea de torturi.
 • Glazura regală este o glazură albă tare, făcută din albușuri de ou bătute ușor, zahăr pudră și, uneori, suc de lămâie sau lămâie. Poate fi folosit fie ca acoperire netedă, fie poate fi folosit pentru a crea flori decorative sau alt decor. Glazura regală este turnată în forme care apoi se lasă să se întărească. Ele pot fi apoi aranjate pentru a crea un decor comestibil pe tort.
 • Ganache este un amestec bogat de ciocolată și smântână care poate fi folosit ca glazură sau umplutură. În funcție de utilizarea dorită, se folosesc diferite proporții de ciocolată la smântână, pentru a crea orice, de la o glazură ușoară până la o consistență mai cremoasă de glazură. Este foarte bogat.
 • Crema de unt este cel mai simplu tip de glazură. Se face prin cremarea untului cu zahar pudra, desi se pot folosi si alte grasimi, precum margarina sau untura. Apoi este aromatizat cu o varietate de opțiuni. ATENȚIE: Îți place Buttercream? Aveți o recepție în exterior în august? Crema de unt se topește, aveți grijă.

 

2. Decorarea prăjiturii: cu cât este mai intensă forța de muncă, cu atât va fi mai scumpă.

 

 • Decorațiunile tale pentru tort vor depinde de tipul de glazur pe care îl alegeți. Fondantul rulat permite o decorare uimitoare, deoarece suprafața este netedă.
 • Crema de unt, cea mai buna alegere pentru decoratiuni sunt florile proaspete sau de matase. Când folosiți cremă de unt, tortul este decorat cu modele sau vârtej. Veți vedea adesea panglici decorative din satin în jurul fiecărui nivel. Atentie: crema de unt este delicioasa (preferata mea) dar se topeste. Întrebați-mă despre nunta la cort din iulie și despre incidentul topirii tortului. M-am simțit atât de rău pentru fata care a livrat acel tort. Crema de unt nu suportă căldura.

 

Lucruri pe care ar trebui să le întrebați la brutărie.

 

 1. Ingrediente? Rețeta este de la zero sau este un Box Mix? Aceasta va determina prețul.
 2. Ce tip de glazură/glazură? Cu cât este mai intensivă forța de muncă, cu atât costul este mai mare.
 3. Decorarea? Cu cât este mai elaborat, cu atât este mai scump. Pot folosi flori proaspete? Dacă da, cine coordonează asta?
 4. Preț? Are prețul pe felie? Pot să am un tort simplu și apoi să am prăjituri în foaie? Aveți pachete speciale?
 5. Livrare și configurare? Cât costã? Ce se întâmplă dacă ceva nu merge bine odată ce tortul este livrat, îl pot repara?
 6. Tort personalizat, pot face ceva special pentru tine sau trebuie să alegi dintre modelele lor specifice?
 7. Poți lucra cu bugetul meu?
 8. Ce zici de extra? Topperuri pentru tort, suporturi pentru tort, fântâni. Le inchiriezi sau trebuie sa le cumperi?
 9. Cand iti fac prajitura? Cu cât este mai aproape de timpul real de coacere, cu atât tortul este mai proaspăt. Trebuie să realizați că prăjiturile necesită timp pentru a fi create. Așa că nu vă mirați dacă fac tortul cu câteva zile înainte de nuntă.
 10. Îmi veți face o propunere scrisă cu toate detaliile?

 

De câtă prăjitură îmi va trebui?

Porții de tort pe nivel

Servire aproximativă de tort de nuntă pentru porții unice pentru un tort de nuntă rotund

Porții

Tort rotund

până la 30 de persoane

5 și 8 inchi (2 niveluri)

până la 50 de persoane

6 și 10″ (2 niveluri)

până la 75 de persoane

5, 8 și 10″ (3 niveluri)

până la 100 de persoane

6, 9 și 12 inchi (3 niveluri) 

până la 125 de persoane

6, 9 și 14 inchi (3 niveluri)

până la 150 de persoane

6, 10 și 16 inchi (3 niveluri)

până la 175 de persoane

7, 12 și 16 inchi (3 niveluri)

până la 200 de persoane

5, 8, 12 și 16 inchi (4 niveluri)

până la 225 de persoane

5, 9, 12 și 18 inchi (4 niveluri)

până la 250 de persoane

6, 10, 14 și 18 inchi (4 niveluri) 

până la 300 de persoane

5, 9, 12, 14 și 18 inchi (5 niveluri) 

până la 350 de persoane

6, 9, 12, 16 și 20 inchi (5 niveluri)

Servire aproximativă de tort de nuntă pentru porții unice pentru un tort de nuntă cu etaje pătrate

Porții

Tort cu etaj pătrați

până la 25 de persoane

5 și 8 inchi (2 niveluri)

până la 50 de persoane

6 și 10″ (2 niveluri)

până la 75 de persoane

8 și 12 inchi (2 niveluri)

până la 125 de persoane

6, 9 și 12 inchi (3 niveluri) 

până la 250 de persoane

6, 8, 12 și 16″ (4 niveluri

Există multe într-un tort de nuntă. Deci, vei putea alege cel mai gustos tort? Sper că acest articol vă va ajuta să faceți cea mai bună alegere în funcție de gust și cost. Ai instrumentele pentru a găsi acel tort. Acum, du-te, sună niște brutării și mănâncă niște prăjitură!

Amintiți-vă, păstrați-o în perspectivă și bucurați-vă de moment.