Am observat în ultima perioadă o tendinţă a oamenilor de a cheltui bani cât mai mulţi pe produse de curăţare a lemnului, veşnic promovate în diferite reclame la televizor. Problema e nu numai că acele soluții nu curăţă mobila de pete şi praf, dar îmbâcsesc lemnul, lăsând pe suprafaţa mobilei straturi de ceară care înlesnesc apariţia amprentelor pe mobilă la prima atingere a acesteia.
Dacă aveţi acasă mobilă din lemn masiv nu vă trebuie decât un pămătuf special creat pentru a șterge praful de pe mobilă, fiindcă acesta nu lasă urme sau zgârieturi. Pămătuful trebuie schimbat imediat atunci când s-a murdărit. Nu se recomandă ştergerea prafului cu cârpa, fiindcă, folosită zilnic pe lemnul masiv, aceasta poate deteriora stratul de lac de la suprafaţa lemnului şi, în timp, mobila ar căpăta un aspect neîngrijit.
Dacă doriţi să îndepărtaţi petele de pe mobila din lemn masiv, în acest caz este permisă folosirea unei cârpe umede. Cârpa trebuie umezită doar cu apă, dar neapărat mobila ar trebui ştearsă apoi cu o cârpă uscată, moale, pentru ca aceasta să se usuce fără urme şi să îşi recapete luciul natural.
Să subliniem sfaturile care răspund la întrebarea ,,cu ce curăţăm mobila din lemn masiv?”:

-Se recomandă ştergerea mobilei din lemn masiv doar cu pămătuful, zilnic;
-Este indicat să ştergem mobila cu o cârpă umezită doar cu apă pentru îndepărtarea petelor de pe mobila din lemn masiv şi apoi să ştergem mobila cu o carpă uscată, moale, pentru ca mobila să se usuce fără urme şi să îşi recapete luciul natural;
-Nu folosiţi cârpa pentru a şterge praful!
-Nu folosiţi soluţii de curăţare a lemnului, fiindcă acestea îmbâcsesc mobila din lemn masiv, lăsând pe suprafaţa lemnului straturi de ceară care ajung în substraturile lemnului.