Există încă persoane care nu își găsesc locul în țara natală. Poate fi vorba despre regimul de viață pe care îl au sau despre locul de muncă pe care nu îl simt potrivit pentru preferințele și nevoile personale, iar acestea două sunt motive suficient de puternice pentru a alege calea străinătății. Cazul României este concludent în acest sens. Români care au plecat în străinătate pentru a lucra, dar și străini care vin în România în acest scop, cazurile sunt și astăzi numeroase. Da, se poate spune că și astăzi sunt căutate locurile de muncă în străinătate, iar mai jos poți vedea care sunt domeniile cele mai des căutate în alte țări și ce trebuie să știi înainte de a decide că o astfel de alegere este cea mai bună pentru tine.

Domenii de interes pentru locuri de muncă în străinătate

Unul dintre cele mai căutate domenii din acest punct de vedere este cel turistic și industria ospitalității. Turismul și ospitalitatea reprezintă una dintre puținele industrii cu locuri de muncă permanente în aproape orice țară. Deși studiile în domeniu și experiența anterioară de lucru pot fi avantajoase, în multe cazuri nu este nevoie de nimic altceva pentru a lucra în acest domeniu, decât de voință și de dorința de avea un loc de muncă bine plătit. Poți găsi de lucru în hoteluri sau restaurante, în centre de recreere sau în agenții de turism, la companii aeriene sau pe vase de croazieră.

Există agentii recrutare Bucuresti care prezintă avantajele contractării forței de muncă extracomunitare pe piața locală. În acest sens, domeniul construcțiilor este unul dintre cele mai râvnite, mai ales când este vorba de angajați din țările slab dezvoltate. Firmele de construcție, dar și cele de inginerie sunt într-o căutare permanentă de personal calificat și necalificat pentru realizarea de lucrări de construcții diverse. Pentru că de obicei este vorba despre condiții de lucru dificile sau despre programe de lucru nefavorabile, oamenii locului caută să se reprofileze, lăsând locurile libere pentru personalul extracomunitar. În acest sens, țări dezvoltate precum țările vest-europene sau țări în curs de dezvoltare, cum este cazul României, acceptă muncitori străini pe poziții diverse din domeniul construcțiilor și ingineriei.

Domeniul medical este, de asemenea, râvnit la nivel internațional de mulți oameni. Profesioniștii din domeniul medical sunt căutați la nivel internațional pe posturi de medici, moașe, asistente medicale sau epidemiologi, farmaciști sau specialiști de laborator.

Ce să faci pentru a avea un loc de muncă în străinătate?

O documentare temeinică despre specificul unor țări este necesară înainte de a face o alegere în acest sens. Dacă intenționezi să alegi un loc de muncă în străinătate, este bine să apelezi la o agenție cu specific în ocuparea forței de muncă, astfel încât să obții informații actualizate, folositoare pentru a lua cea mai bună decizie. Identifică țara în care ți-ar plăcea să locuiești și să lucrezi, consultă oferta de pe piața locurilor de muncă, stabilește-ți criteriile pe care ai dori să le îndeplinească jobul tău și fă alegerea potrivită în cunoștință de cauză.