Tehnicile de masaj ne-au fost transmise, omenirea descoperind beneficiile acestui tip de terapie şi stabilind afecţiunile asupra cărora se poate interveni prin masaj, încă din cele mai îndepărtate timpuri. Prin aplicarea masajului, se poate acţiona asupra anumitor funcţii organice, cât şi asupra psihicului, asigurându-se astfel o stare de bine, atenuarea simtomelor şi diminuarea cauzelor care au condus la instalarea dezechilibrelor

Circulaţia periferică

Dacă te confrunţi cu amorţeli la nivelul extremităţilor, ameţeli, dureri de cap şi oboseală accentuată, piele uscată, varice la nivelul membrelor inferioare sau cu o temperatură scăzută a mâinilor şi picioarelor, atunci este posibil să manifeşti o circulaţie periferică deficitară, respectiv probleme la nivelul aparatului circulator şi  un flux sangvin deficitar, care nu irigă suficient extremităţile. Acest context medical se instalează din anumite cauze, cum ar fi obezitatea, anemia, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare sau tromboflebita. De asemenea, o circulaţie periferică deficitară poate fi generată de probleme la nivelul ţesutului fascia plantara, acel  ţesutul conjunctiv format din colagen, care are rolul de a  înconjura organele interne, muşchii, articulaţiile şi sistemul osos. Acţionând asupra fasciei, ai posibilitatea de a restabili echilibrul la nivelul circulaţie sanguine, susţinând o bună funcţionare pe acest palier. Prin acţionarea asupra acestui ţesut vei interveni şi  asupra cauzelor care au condus la  apariţia problemelor la nivelul circulaţiei periferice, diminuând efectele şi simptomele.

Masajul aplicat pentru ameliorarea problemelor sangvine

După o diagnosticare medicală care stabilişte exact problema pe care o parcurgi, poţi apela cu încredere la tehnicile de masaj, în cazul în care această terapie nu îţi este contraindicată. Astfel vei putea acţiona asupra ţesutului de fascia plantara, susţinând circulaţia sanguină periferică. Pentru ca rezultatele masajului să nu întârzie să apară, este indicat să acorzi o atenţie specială hidratării, astfel că înaintea şedinţei de masaj este indicat să consumi o cantitate consitentă de apă, în vederea rehidratării ţesuturilor şi celulelor asupra cărora se va interveni.

Tehnicile specifice presupun mişcări  delicate de rulare, care exercită  presiune pe anumite puncte. Tratamentul de masaj impune pauze frecvente în care se va face rehidraterea ţesutului conjunctiv, printr-un aport masiv de apă. Pentru a interveni asupra fasciei poţi apela la serviciile profesioniştilor, însă extrem de folositoare şi benefică îţi poate fi inovatoarea tehnică a fotoliilor de masaj, care prezintă caracteristica de a putea acţiona asupra oricărei zone din corp, aplicând tehncile potrivite și alegând astfel un masaj personalizat problemelor cu care te confrunți. Astfel, atunci când te confrunţi cu probleme la nivelul circulaţiei periferice, aplicarea unui masaj uşor şi delicat, chiar în confortul casei tale, îţi va fi întotdeauna la îndemână pentru a diminua problemele pe care le parcurgi. Vei facilita astfel înlăturarea dezechilibrelor situate la nivelul ţesuturilor conjunctive, context în care circulaţia ta periferică se poate restabili, ameliorând amorţelile, atenuând aspectul neplăcut al varicelor şi menţinându-ţi o temperatură normală a extremităţilor. Acest tip de masaj, nu doar că te va ajuta să-ţi susţii circulaţia sanguină, ci îţi va asigura şi o stare de relaxare şi confort fizic şi psihic.