În primul rând, asigurați-vă că vă udați plantele în mod regulat. Veți dori să verificați solul în fiecare zi și să udați imediat ce îl simțiți uscat. Dacă folosiți un sistem de aspersoare, asigurați-vă că nu este prea aproape de plantele dvs. sau acestea se vor arde de razele soarelui atunci când sunt ude.

În continuare, fiți atenți la dăunători! Dacă vedeți vreun gândac care vă mănâncă plantele (sau dacă vedeți unele deja moarte), puneți imediat niște insecticid pe ele. Puteți cumpăra acest lucru de la majoritatea magazinelor de grădinărit sau online.

În cele din urmă, nu uitați că, chiar dacă afară este cald, există modalități de a sta la răcoare în timp ce vă îngrijiți grădina! De exemplu: purtați mâneci lungi și pantaloni, dacă este posibil; folosiți o pălărie; aplicați cremă de protecție solară înainte de a ieși afară; faceți pauze în zone umbroase; beți multă apă; rămâneți hidratați consumând multe lichide pe parcursul zilei (cum ar fi suc sau lapte).

Când vine căldura de vară, grădina poate fi unul dintre primele lucruri care suferă. Este important să aveți grijă de grădina dvs. în timpul acestor luni călduroase, astfel încât aceasta să poată continua să se dezvolte pe tot parcursul anului. Iată câteva sfaturi pentru ca grădina dvs. să arate luxuriantă și frumoasă și, în același timp, să rămâneți în siguranță în această perioadă.

1. Udați-vă plantele în mod regulat

Udarea plantelor dvs. în mod regulat este esențială pentru a le menține sănătoase în timpul acestor luni călduroase. Dacă aveți un sistem de aspersoare, asigurați-vă că acesta este pornit și funcționează corect. Dacă nu, luați în considerare posibilitatea de a obține un furtun care se atașează direct la robinet, astfel încât să nu mai trebuiască să umpleți găleți cu apă toată ziua!

2. Tăiați regulat gardurile vii și arbuștii

Gardurile vii și arbuștii ar trebui să fie tunși în mod regulat în timpul lunilor de vară, deoarece au tendința de a crește rapid atunci când vremea este caldă afară. Veți dori să tăiați orice ramură moartă sau care pare că ar putea muri în curând, astfel încât să nu aibă un impact asupra sănătății lor mai târziu, când va veni iarna din nou anul viitor!

3. Oferiți multă apă și nutrienți

Plantele dvs. vor beneficia, de asemenea, de îngrășăminte, în special dacă aveți trandafiri superbi în curte. Există multe tipuri diferite disponibile, dar toate conțin azot, fosfor și potasiu într-o formă sau alta. Puteți cumpăra îngrășământ de la majoritatea magazinelor de grădinărit sau vă puteți face propriul îngrășământ din ingrediente cum ar fi gunoiul de grajd.

Dacă vreți să vă păstrați grădina de vară verde și în creștere, există câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a vă asigura că plantele rămân sănătoase și fericite.

Primul pas este să vă asigurați că plantele dvs. au apă din belșug. Atunci când temperaturile devin călduroase, plantele au nevoie de mai multă apă decât pe vreme mai rece. Dacă vă simțiți deosebit de generoși, le puteți oferi în fiecare zi câte o băutură bună din furtun.

Un alt pas important este să vă asigurați că solul este bine drenat. Dacă există prea multă apă în sol, aceasta va ucide plantele dumneavoastră! Așa că asigurați-vă că există găuri în jurul fundului fiecărui ghiveci, astfel încât excesul de apă să se poată scurge.

În cele din urmă, asigurați-vă că plantele dvs. sunt plasate într-o zonă în care vor primi multă lumină solară – dar nu prea multă căldură! Soarele ar trebui să le lumineze puternic în timpul zilei, dar dacă se încălzește prea tare vor începe să se ofilească și să moară rapid.